Înapoi la articole

Spulberăm concepțiile greșite despre durerile articulare

Din nefericire, mulți s-au confruntat cu dureri articulare chinuitoare. Dorința e să scapi de ele cât mai repede posibil și să te asiguri că nu mai revin niciodată. Prin urmare, puțini au dorința de a clarifica acest subiect, ceea ce a dat naștere unui număr mare de concepții greșite. În acest articol vom analiza în detaliu principalele mituri și vom explica unde există totuși un sâmbure de adevăr.

Încălzirea ajută la durerile articulare

Acest mit nu are temei, deoarece cauza durerii articulare este inflamația. Dacă o persoană aplică o compresă caldă, inflamația se intensifică și, odată cu aceasta, se intensifică și durerea.

Bolile articulare se moștenesc

Acest lucru este parțial adevărat, deoarece nu boala în sine se transmite, ci predispoziția către această boală. Dar ar fi greșit să credem că durerile articulare sunt inevitabile doar pentru că rudele au boli similare. În această situație, un rol important îl au factorii predispozanți, de exemplu, o infecție suportată sau altceva ce poate declanșa apariția problemei.

Pantofii cu toc pot provoca durere

Tocurile înalte ar fi bine de purtat doar cu ocazii speciale, dar nu ca pantofi casual

Acest lucru este deja adevărat, deoarece pantofii cu toc înalt deformează articulațiile picioarelor. Tocul corect trebuie să fie lat și stabil (aproximativ 4-5 cm). Dacă ai de stat în picioare toată ziua, alege alți pantofi, de exemplu, adidași.

Trebuie să renunți la roșii

Acest lucru este adevărat doar dacă persoana are gută, deoarece plantele din familia de mănăsele pot intensifica inflamația articulațiilor afectate. Dar un astfel de diagnostic poate stabili doar medicul.

Dacă vorbim despre alimentație, este important să aderăm la un regim alimentar echilibrat, cu un conținut optim de proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale. Merită de limitat mâncarea de tip fast-food, dulciurile, murăturile, alimentele grase și afumăturile, deoarece acestea pot duce la exces de greutate, care crește sarcina asupra articulațiilor.

“Te sâcâie” durerile de articulații din cauza vremii

Această expresie nu este neîntemeiată, deoarece la persoanele dependente de vreme, din cauza modificărilor presiunii atmosferice poate crește presiunea vasculară intraosoasă. Presiunea atmosferică se poate schimba cu mult înainte de schimbarea vremii, așa că pacienții care suferă de boli cronice anticipează adesea acest lucru.

Apropo de vreme, trebuie menționat că frigul și umezeala sunt dușmanii articulațiilor. Hipotermia poate provoca inflamații, așa că îmbracă-te întotdeauna corespunzător sezonului.

Durerea articulară apare odată cu înaintarea în vârstă

Bolile articulare la persoanele în vârstă sunt adesea asociate cu subțierea cartilajului care acoperă suprafețele articulare și alte modificări în organism, dar asta nu înseamnă că acest subiect nu îi privește pe tineri. Din cauza diverșilor factori (boli infecțioase, diabet, hipertiroidism și nu numai), durerile articulare pot fi o problemă la orice vârstă.

O concepție absolut greșită este să consideri durerea articulară o stare firească pe care ar trebui să o accepți. Dimpotrivă, în cazul unor astfel de probleme contactează întotdeauna un specialist. Medicul va prescrie un tratament adecvat și va recomanda unguente speciale, inclusiv Viprosal B®, pentru ameliorarea simptomelor.

În componența preparatului intră câteva ingrediente naturale active, care se potențează reciproc. Terebentina, obținută din rășinile arborilor de conifere, îmbunătățește circulația sângelui și stimulează nutriția țesuturilor. Camforul acționează ca iritant local și analgezic ușor, îmbunătățind, de asemenea, nutriția țesutului articular.

Componentul principal este veninul viperei comune. Ea conține o substanță specială ce blochează durerea. Proteazele și hialuronidaza (substanțe biologic active din venin) ajută unguentul Viprosal B® să pătrundă profund în locul inflamației.

Compoziția selectată a excipienților îi permite unguentului să fie absorbit rapid și să nu lase urme pe haine.

Acesta este un medicament. Citiţi cu atenţie prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.