Înapoi la articole

Îți povestim cum să alegi unguentul potrivit pentru durerile de spate și articulații 

Durerea permanentă de articulații și spate îți modifică mult viața de zi cu zi și, în locul unei bune dispoziții după plimbări la țară sau în natură, simți doar rigiditate și iritare. În acest caz, un unguent analgezic te poate ajuta, dar cum să-l alegi pe cel mai potrivit dintr-o varietate atât de mare? 

De fapt, există trei criterii principale care te vor ajuta să alegi remediul „potrivit”. 

Vezi compoziția 

Aceasta este o condiție importantă - în funcție de compoziție, există două tipuri de unguente: 

Pe bază de AINS (antiinflamatoare nesteroidiene) – acestea includ diclofenac, ibuprofen, ketoprofen și alte substanțe active. Astfel de unguente sunt destul de eficiente și, spre deosebire de AINS cu administrare orală, au un efect mai puțin negativ asupra stomacului și intestinelor, dar au totuși efecte secundare. 

Pe baza analogilor naturali, care fac posibilă reducerea proporției de componente sintetice din medicament și, în consecință, a efectelor secundare nedorite ale acestora. 

De exemplu, Viprosal B® este un unguent de origine naturală, ce conține 4 componente active: venin de viperă, camfor, terebentină și acid salicilic. 

Alege proprietățile 

Există mai multe tipuri de unguente pentru ameliorarea durerilor articulare și de spate, care diferă prin efectul lor: 

  • Analgezice - acţionează asupra sursei durerii, ameliorând senzațiile dureroase; 
  • Cu efect de încâlzire – conțin substanțe care irită terminațiile nervoase sensibile ale pielii, stimulând fluxul sanguin local, îmbunătățind astfel nutrția țesuturilor; 
  • Cu efect de răcire – conțin mentol, de obicei au o bază de gel și un efect „revulsiv”. 

Este mai bine când unguentul are o acțiune dublă - va fi mai eficient, ceea ce înseamnă că durerea va dispărea mai repede. 

De exemplu, toate componentele din medicamentul Viprosal B® se potențează reciproc și oferă un efect analgezic și antiinflamator pronunțat. Terebentina și camforul intensifică circulația sângelui și îmbunătățesc nutriția țesuturilor, iar veninul de viperă și acidul salicilic reduc inflamația și ameliorează durerea. 

Bazează-te pe simțurile tale 

Dacă medicamentul este utilizat o perioadă destul de lungă, dar nu ajută, consultă un medic - acesta va putea alege tratamentul potrivit. 

De asemenea, unguentul nu trebuie să creeze incomodități - de exemplu, există produse care trebuie folosite de mai mult de trei ori pe zi, sau greu se absorb, sau pătează hainele. 

Pentru a preveni acest lucru, utilizează Viprosal B®, care este comod de aplicat: doar de 1-2 ori pe zi și nu trebuie să aștepți mult, deoarece Viprosal B® se absoarbe repede. Și deja după o săptămână de la prima aplicare, medicamentul va reduce durerea „în mișcare” cu 63%*, precum și doza de medicamente analgezice sistemice, cum ar fi paracetamol și analgin, reducând costurile de tratament și riscul de apariție al efectelor nedorite. 

Acesta este un medicament. Citiţi cu atenţie prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.