Durerea articulară și sportul – sunt compatibi...
Durerea articulară este atât de insuportabilă, încât vrei să oprești imediat antrenamentul, deoarece orice mișcare îți provoacă disconfort. Se pare că un a
Toamna nu înseamnă doar frunze galbene, izvar și roadă bogată, ci și o perioadă de acutizare a durerilor articulare. Pentru mulți oameni această perioadă devine un „sezon dureros” pe care vor să-l treacă cât mai curând posibil.
În articol vei afla de ce se acutizează bolile articulare toamna și ce să faci pentru a ameliora starea și a te bucura din nou de viață.
De ce dor articulațiile toamna?
Există mai multe motive, cele mai frecvente fiind următoarele.
Timpul rece, iar uneori schimbările bruște de temperatură. Articulațiile afectate anterior devin deosebit de sensibile la frig sau, mai degrabă, la tulburările circulatorii în timpul rece. Rezultatul - articulațiile „înghețate” nu primesc suficientă nutriție, încep să se uzeze și să doară.
Toamna scade activitatea fizică. Fii de acord, odată cu venirea sezonului rece și ploios, ne plimbăm și facem sport mult mai puțin. Singurul lucru pe care vrei să-l faci este să stai întins acasă sub o pătură caldă cu o cacao delicioasă și o carte interesantă în față. Din acest motiv, articulațiile funcționează mai puțin și nu se „încălzesc”, iar lichidul articular lubrifiază mai rău articulația. Acest lucru duce, de asemenea, la tulburări de nutriție și, ca urmare, la durere.
Apare riscul traumatismelor. Acest motiv este relevant spre sfârșitul toamnei, când încep primele înghețuri și poți aluneca ușor. Toate leziunile provocate de gheață, de la vânătăi până la fracturi, cresc riscul unor viitoare probleme articulare.
Cum să ajuți articulațiile și să ameliorezi durerea?
Îmbrăcă-te corespunzător cu vremea de afară. După o vară caldă și uscată, poate fi dificil să ne adaptăm la schimbările de vreme, așa că uneori uităm să ne îmbrăcăm mai gros. Și acest lucru, la rândul său, poate duce la hipotermie și riscul nu doar de a răci, ci și de a simți un disconfort la nivelul articulațiilor. Afară ne luăm de regulă niște pantaloni calzi, scurtă sau palton, cizme și ciorapi. Dacă e frig acasă sau la birou, ne punem un șal.
Evită traumatismele. Dacă afară este frig, poartă pantofi cu talpă stabilă. Când mergi pe stradă nu te grăbi, îndoaie genunchii și ocolește zonele alunecoase.
Antrenează articulațiile. Nu trebuie să practici sporturi profesionale - mersul pe jos, exerciții simple sau yoga sunt suficiente pentru sănătatea articulațiilor. Dacă este posibil, nu sta într-o singură poziție o perioadă lungă de timp - dacă ai un loc de muncă sedentar, fă pauze și exerciții fizice scurte.
Alimentează-te corect. Articulațiile, ca și întregul corp, au nevoie de o alimentație sănătoasă și echilibrată. În primul rând, trebuie să monitorizezi cantitatea de proteine din produse – ele conțin colagen, baza cartilajelor, oaselor, tendoanelor și altor elemente ale țesutului conjunctiv. Un alt material important pentru articulații este calciul, care este abundent în produse lactate, nuci, fructe uscate și legume verzi. Și acizii grași omega-3 din pește și uleiuri vegetale pot reduce inflamația, inclusiv în cavitatea articulară.
Aplică un unguent special. Acesta poate fi Viprosal B® - conține mai multe ingrediente active de origine naturală:
Datorită ingredientelor sale active Viprosal B® este potrivit pentru durerile surde și prelungite nu doar de articulații, ci și de mușchi și spate. Medicamentul se aplică de 1-2 ori în zi. Se absoarbe rapid, astfel încât nu pătează hainele.
Și deja după o săptămână de la prima aplicare, unguentul poate reduce durerea „în mișcare”.