Durerea articulară și sportul – sunt compatibi...
Durerea articulară este atât de insuportabilă, încât vrei să oprești imediat antrenamentul, deoarece orice mișcare îți provoacă disconfort. Se pare că un a
La prima vedere, vara este cel mai bun anotimp: afară este cald și însorit, ceea ce înseamnă că te poți plimba fără frică să răcești. Dar în această perioadă a anului pot apărea și alte probleme de sănătate, cum ar fi disconfortul la nivelul articulațiilor. Drept urmare, plimbarea se amână, iar singurul gând este de a calma durerea.
Pentru a nu dăuna articulațiilor, să ne amintim de principalii lor dușmani în perioada de vară. I-am adunat în acest articol, iar la final vei vedea cum poți găsi din nou putere pentru plimbări și activități în aer liber fără durere.
La mijlocul verii grădinăritul este în plină desfășurare - trebuie să plivești buruienile, să strângi prima recoltă și să adaugi îngrășăminte plantelor. În timpul muncii active, este foarte ușor să ignori momentul în care articulațiile sunt suprasolicitate. Drept urmare, faptul de a sta ghemuit timp îndelungat în genunchi îi poate trauma, iar ridicarea incorectă a lăzilor grele poate răni spatele.
Prin urmare, este important să faci o încălzire înainte de a începe munca la țară - acest lucru va pregăti articulațiile și mușchii pentru efort fizic. De asemenea, este important să nu lucrezi mai mult de 4-5 ore pe zi cu pauze cel puțin la fiecare oră.
2. Șederea îndelungată într-o singură poziție
Vara este timpul vacanțelor și al călătoriilor lungi cu mașina, trenul sau avionul. Uneori ești nevoit să petreci mai multe ore în aceeași poziție - cu genunchii îndoiți și spatele răsucit. Nu este de mirare că, după o călătorie lungă, mușchii amorțesc, apare disconfort în articulații, iar când vrei să te îndrepti, nu te lasă.
Pentru a preveni această problemă fă mai multă mișcare. De exemplu, în avion și tren te poți ridica, întinde și chiar merge puțin. În mașină acest lucru este mai dificil: cel puțin, atât șoferul, cât și pasagerii trebuie să-și regleze corect scaunul - astfel încât atât genunchii, cât și spatele să fie relaxați. Și dacă este posibil, oprește-te cel puțin la fiecare 4 ore și fă puțină încălzire.
3. Mersul pe jos și stilul de viață activ
Vara, în schimb, vrei să compensezi toate activitățile pe care nu le puteai face toamna și iarna. Plimbări lungi, ciclism și role, alergare în aer liber - toate acestea sunt benefice pe de o parte, dar pe de altă parte pot provoca dureri articulare. Și e firesc, dacă în ultimele 2-3 luni singura activitate a fost să mergi la magazin și înapoi, acum organismul trebuie să aibă un stil de viață mai activ.
Dacă articulațiile sunt nepregătite, pot apărea microtraumatisme, din cauza cărora pe cartilajul intraarticular încep să apară fisuri și se subțiază în timp.
Sfatul este simplu: totul cu moderație. Dacă nu ai practicat deloc sport, nu pleca într-o drumeție de 20 de kilometri în jurul orașului. Introdu sarcina treptat și asigură-te că faci o încălzire înainte de aceasta.
4. Suprarăcirea sub aer condiționat
Aparatul de aer condiționat este o instalație fără de care este imposibil să-ți imaginezi o zi caniculară. Dar pe lângă faptul că aduce o ușurare la +30°C, el poate și dăuna. E suficient să stai sub un jet de aer rece doar 10-20 de minute și deja „te-a tras curentul” - te dor gâtul, spatele, articulațiile.
Dar aerul condiționat în sine nu dăunează articulațiilor. Încep să doară doar articulațiile slăbite sau deteriorate, ele devin deosebit de sensibile la frig sau, mai degrabă, la scăderea locală a temperaturii din cauza tulburărilor circulatorii. Prin urmare, nu sta în fața aparatului de aer condiționat - cel mai rece aer se simte la 2-3 metri de la dispozitiv.
5. Încălțămintea incomodă
Odată cu încălzirea timpului vrei să scapi de cizme grele și să încalți pantofi ușori, adidași și sandale. Dar nu uita, încălțămintea nepotrivită poate provoca probleme genunchilor, gleznelor și degetelor.
În timpul mersului, sarcina principală cade pe laba piciorului, apoi unda de șoc se ridică la articulațiile genunchiului și a coloanei vertebrale. Pantofii răi și instabili nu reduc aceste lovituri, ci dimpotrivă, cresc sarcina asupra picioarelor. Din cauza mersului în călcâi, bazinul iese în față, partea inferioară a spatelui se îndoaie - acest lucru poate duce la osteocondroză și dureri de spate.
Cum să ajuți articulațiile?
Cel mai important - nu te trata singur. Aceste dureri pot fi simptomele unei boli pe care doar un medic o poate stabili la timp. Pentru a ajuta articulațiile, el poate prescrie un unguent special care reduce simptomele, de exemplu Viprosal B®. Acest preparat conține mai multe ingrediente active de origine naturală:
Datorită ingredientelor sale active, Viprosal B® este potrivit pentru durerile prelungite și sâcâietoare de articulații, mușchi, în special ai spatelui și regiunii cervicale. Medicamentul trebuie aplicat doar de 1-2 ori pe zi. Se absoarbe rapid si nu pătează hainele.